En Uafhængig Morgen
Kommuner dropper kinesiske overvågningskameraer

Kommuner dropper kinesiske overvågningskameraer

September 30, 2022

Hjælp os med at få 300 nye medlemmer - bliv medlem på duah.dk

I Region Hovedstaden og Frederiksberg kommune har man besluttet, at stoppe indkøb af overvågningskameraer af de kinesiske mærker Hikvision og Dahua. PET har i en sikkerhedsrapport vurderet, at de ikke er trygge ved kameraerne, men f.eks. Aarhus Kommune har stadig ikke fjernet dem.

Hør også Marie Krarup, Michael Bojesens tale i publicistklubben og meget mere.

Din gæstevært er i dag Rasmus Visby

Tidskoder:

[00:00] : Mehrnoush Parve, dansk-iraner, sexolog og parterapeut // Om moral politi og demonstrationer i Iran

[11:00] : Marie Krarup, løsgænger i Folketinget // Om Biden kunne stå bag sabotage på NorthStream 1 og 2

[30:00] : Peter Loft, hv. departementschef i Skatteministeriet // Om sjusk i Motorstyrelsen

[45:00] : Anders Storgaard, Konservativt medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg // Om kinesiske overvågningskameraer i Danmark

[1:00:00] : Jakob Heinel, royal korrespondent og podcastvært hos B.T // Om dramaet i Kongehuset

[1:29:00] : Søren Nørby, adjunkt ved Institut for Strategi og Krigsstudier på Forsvarsakademiet // Om hvem der kunne stå bag sabotage på NorthStream 1 og 2

Ny offentlig ”superfond” mørklægges for offentligheden

Ny offentlig ”superfond” mørklægges for offentligheden

September 29, 2022

Hjælp os med at få 300 nye medlemmer - bliv medlem på duah.dk

Det er kun erhvervsminister, Simon Kollerup, der fører tilsyn med inhabiliteten i den nye “superfond” Danmarks Eksport- og Investeringsfond, og det ansvar har han tidligere svigtet i Vækstfonden.

Hør også Jacob Kaarsbo, Georg Metz, Marie Krarup og meget andet i En Uafhængig Morgen.

Dine værter er Camilla Boraghi og Kristoffer Lind.

Tidskoder:

[00:00] : Bjarne Nigaard, Sekretariatschef i Danske Beredskaber // Om man kan blive for kreativ med opvarmningen af sin bolig.

[10:00] : Jesper Olsen, formand for Transparency International // Om nogle af Danmarks mest magtfulde mænd og kvinder sidder i en lukket klub og gambler med millioner, uden offentligheden ved, om de i virkeligheden udfører vennetjenester for hinanden.

[26:00] : Jens Rohde, løsgænger, mf // Om Radikale leger med landets sikkerhed, når de forlanger et folketingsvalg nu.

[39:00] : Mads Flarup Christensen, Generalsekretær ved Greenpeace Norden // Om Nordstream-lækagerne kommer til at udløse en miljøkatastrofe.

[44:00] : Georg Metz, journalist og kronikør // Om hvorfor Inger Støjberg var med til Dronningens taffel, når hun nu er så meget imod de “københavnske saloner”.

[57:00] : Lisbeth Lintz, Formand for Akademikerne // Om Danmarks Eksport- og Investeringsfond er for lukket for offentligheden.

[01:06:00] : Jacob Kaarsbo, forhenværende chefanalytiker hos forsvarets efterretningstjeneste // Om hvorfor Danmark ikke har modtaget CIA’s efterretninger om sikkerhedstrusler rettet mod rørledninger.

[01:16:00] : Peter Krustrup, Professor i Sport og Sundhed ved Syddansk Universitet,  initiativtager til og leder af Football is Medicine // Om man støtter menneskerettighedskrænkelser ved at afholde en konference i Qatar.

[01:37:00] : Kristian Henriksen, politisk redaktør på Den Uafhængige // Om Danmarksdemokraternes valgmateriale, som vi er kommet i besiddelse af.

[01:47:00] : Marie Krarup, medlem af Folketinget, Løsgænger, uddannet sprogofficer med grunduddannelse i russisk og tidligere ansat som assisterende forsvarsattaché på den danske ambassade i Moskva // Om det er en god idé at indføre yderligere sanktioner mod Rusland.

Lækagerne på Nord Stream-gasledningerne tyder på sabotage

Lækagerne på Nord Stream-gasledningerne tyder på sabotage

September 28, 2022

I går blev der konstateret tre lækager på Nord Stream-gasledningerne ud for Bornholm. Dagen igennem kørte spekulationerne om, hvorvidt der er tale om et sabotage angreb fra russisk side.

Hør Peter Viggo Jakobsen, Rasmus Tantholdt og meget andet i En Uafhængig Morgen.

Dine værter er Kristoffer Lind og Camilla Boraghi.

Tidskoder:

[00:00] : Søren Nørby, adjunkt ved Institut for Strategi og Krigsstudier på Forsvarsakademiet // Om hvem der står bag gaslækagen i Østersøen.

[11:00] : Rasmus Tantholdt, international korrespondent for TV2 // Om resultatet af den russiske folkeafstemning i de besatte områder i Ukraine.

[22:00] : Jakob Seerup, Museumsinspektør Bornholms Museum // Om hvilken militær interesse Putin har i Bornholm.

[29:00] : Slavko Labovic, dansk-serbisk skuespiller, formand for den Serbiske forening i Danmark // Om Europa skal anerkende valgene i de russisk-besatte områder.

[42:00] : Kasper Wester, journalist på mediet OLFI // Om hvem der har bestukket ansatte i  Forsvarets Ejendomsstyrelse.

[51:00] : Peter Viggo Jakobsen, lektor i Institut for Strategi ved Forsvarsakademiet og professor ved Center for War Studies ved Syddansk Universitet // Om det er usandsynligt at Putin står bag gaslækagerne.

[59:00] : Søren Søndergaard, kultur-, udenrigs-, idrætsordfører for Enhedslisten // Om Danmark skal lave et diplomatisk boykot af VM i Qatar.

[01:13:00] : Clara Vind, journalist på Den Uafhængige // Om hvad der skete af kaos ved Publicistklubbens arrangement om Michael Bojesen.

[01:22:00] : Per Stig Møller, tidl. kultur, kirke, miljø- og udenrigsminister for Det Konservative Folkeparti // Om Radikales ultimatum om at vælte regeringen har givet regeringen en “tyvstart” på valgkampen.

[01:30:00] : Carsten Rasmussen, forhenværende forsvarsattaché i Moskva // Om dansk infrastruktur er truet.

[01:38:00] : Annette Stubkjær Rimmer, politisk rådgiver ved Amnesty international // Om hvad forskellen er på et menneskerettigheds budskab og et politisk budskab.

[01:45:00] : Uffe Elbæk, kulturordfører, folketingsmedlem i Alternativet // Om Danmark skal lave et diplomatisk boykot af VM i Qatar.

Morten Messerschmidt giver svar på tiltale

Morten Messerschmidt giver svar på tiltale

September 27, 2022

Få de tre vigtigste pointer fra morgenudsendelsen leveret på mail - bliv medlem på duah.dk

Den Uafhængige tog Messerschmidt på ordet og tog på rundtur til nogle af hovedstadens hospitaler for at se, om han kunne finde nogle beduiner. Indslaget medfødte en del kritik, som bl.a. lød på at vi ikke tog folks oplevelser alvorligt.

Hør derfor Morten Messerschmidt give os svar på tiltale og hør fra vores lyttere om deres oplevelser på de danske sygehuse.

Din vært er Camilla Boraghi.

Tidskoder:

[02:00] : Henning Haack, geo- og planetfysiker fra Sciencetalenter // Om det er muligt at forhindre at asteroider kolliderer med jorden.

[11:00] : Benny Damsgaard, Selvstændig kommunikationsrådgiver og forhenværende kommunikationschef for Konservative // Om Dansk Folkeparti er blevet et ligegyldigt parti.

[32:00] : Lars Bojsen, indehaver af Springkilde Æg og en af Danmarks syv tilbageværende producenter af buræg // Om Rasmus Prehn kan afskaffe buræg nu i stedet for at vente 12 år.

[43:00] :Mette Reissmann, Medlem af Borgerrep ræsentationen i København for Socialdemokratiet // Om Danmark bliver fattigere, hvis folk går kortere tid på universitetet.

[53:00] : Özlem Cekic, forhenværende politiker i Folketinget for SF og nuværende rådgiver, foredragsholder, debattør og forfatter // Om der er for slappe regler for besøg på de danske sygehuse.

[01:00:00] : Morten Messerschmidt, formand for Dansk Folkeparti // Om der er for slappe regler for besøg på de danske sygehuse.

[01:20:00] : Alexander Krewald,  salgs- og marketingschef i Falkensteen // Om vi skal til at vende os til tanken om, at vores grillmad i fremtiden kommer til at bestå af insekter.

[01:34:00] : Lars Christensen, uafhængig økonom og vært på programmet “Boraghi og Pengedoktoren” // Om det overhovedet er dårligt, at væksten ikke er så høj som forventet, når der stadig er vækst.

[01:49:00] : Bonnie, tidligere social og sundhedsassistent på Kirugisk Børneafsnit i Århus // Om der er for slappe regler for besøg på de danske sygehuse.

Endnu en forlystelsespark laver ulovlig overvågning af gæster

Endnu en forlystelsespark laver ulovlig overvågning af gæster

September 26, 2022

Få de tre vigtigste pointer fra morgenudsendelsen leveret på mail - bliv medlem på duah.dk, de første 14 dage er gratis. 

I dag har vi endnu en afsløring af en dansk forlystelsespark, der har haft kameraer sat op, der på ulovlig vis har filmet gæster uden samtykke.

Hør også Rasmus Tantholdt, Jaleh Tavakoli og meget andet i En Uafhængig Morgen.

Din vært for allersidste gang er Asger Juhl.

Tidskoder:

[04:00] : Katrine Stevnhøj, Ph.D.-studerende på KU med fokus på russisk protestkultur og aktivisme // Om der bliver flere offentlige protester i Rusland mod Putins krig.

[11:00] : Kristian Hegaard, skriver PhD i jura på Københavns Universitet om undersøgelseskommissioner. Tidl retsordfører for Radikale Venstre og minkkorrespondent for Den Uafhængige // Om det er en fejl, at Mette Frederiksen ikke er kommet for en rigsret.

[22:00] : Camilla Gregersen, formand for akademikernes fagforening, DM // Om det er fornuftigt at halvere kandidatuddannelserne.

[31:00] : Jaleh Tavakoli, debattør, aktivist og forfatter // Om det er forkert at dele videoer af halshugning.

[40:00] : Henning Otte Hansen, ekspert i den danske og internationale pelssektor // Om mink-erhvervet vil blive genoplivet i Danmark.

[50:00] : Søren Egge Rasmussen, Landbrugs- og fødevareordfører samt Dyrevelfærdsordfører for Enhedslisten // Om minkavl gavner Danmark.

[01:01:00] : Bent Lauritzen, sektionsleder for DTU Fysik // Om politikerne vildleder befolkningen med forkerte fakta om atomkraft.

[01:15:00] : Torben Kylling Petersen, direktør i Universe Science Park // Om Universe Science Parks gæster bliver ulovligt filmet.

[01:26:00] : Michael Monberg, dyrerettighedsordfører i Alternativet // Om Rasmus Prehn med et greb i lommen kan afskaffe buræg nu i stedet for at vente 12 år.

[01:35:00] : Rasmus Tantholdt, TV 2s udenrigskorrespondent // Om der er tale om rigtige folkeafstemninger i fire regioner i Ukraine.

[01:45:00] : Lars Løcke, journalist ved det Nordjyske Mediehus // Om Spar Nords kunders penge er blevet brugt på dyr vin.

Forbud mod burhøns og krigen i Ukraine set fra russernes sted

Forbud mod burhøns og krigen i Ukraine set fra russernes sted

September 23, 2022

Gæstevært i dag er chefredaktør på netavisen, Olfi, Peter Ernstved Rasmussen. 

Fødevareministeren går i kamp for dyrevelfærden.

Logik for Rasmus Prehn - men også for burhøns?

Hør også status på krigen i Ukraine fra Steen som bor i Moskva. 

Tidskoder: 

[00:00]:  Henrik Pihl Winterø, ægproducent ved Aalundgaard i Aarup med 36.000 skrabehøner

[12:00]: Jesper Larsen, blogger og dokumentarist, der kalder sig selv for pro-Krim-separatist og har rejst på Krim.

[31:00]: Peter Sandøe, professor i bioetik og tidligere formand for Dyreetisk Råd.

[40:00]: Storm Baldursson, tidligere ukrainekriger

[45:00]: Jon Stephensen, folketingskandidat for Moderaterne

[01:01:00]: Peter Viggo Jakobsen, lektor i Institut for Strategi ved Forsvarsakademiet og professor ved Center for War Studies ved Syddansk Universitet

[01:17:00]: Steen Sørensen, dansker bosat i Moskva

[01:36:00]: Anders Kronborg, dyrevelfærdsordfører og fødevarerordfører for Soc.dem.

[01:54:00]: Lars Løcke, journalist ved det Nordjyske Mediehus

Tidligere minkfarme står tilbage med potentiel giftbombe

Tidligere minkfarme står tilbage med potentiel giftbombe

September 22, 2022

Værter: Camilla Boraghi og Kristoffer Lind. 

 

 

Sommerland filmer ulovligt gæster i badeland

Sommerland filmer ulovligt gæster i badeland

September 21, 2022

Ulovlig overvågning i Sommerland Sjælland, tidligere Stram Kurs-profil mislykkes med menighedsrådseventyr, ukrainsk zoologisk have overlever sin tredje krig og meget andet.

NB: Grundet tekniske udfordringer er dagens udsendelse lidt kortere. Vi beklager.

Vært: Camilla Boraghi

Dansk Ukraine-kriger revser den internationale legion

Dansk Ukraine-kriger revser den internationale legion

September 20, 2022

Danskeren Storm Karl Balderson tog i begyndelsen af marts til Ukraine for at kæmpe mod russerne. Den dansk Ukraine-kriger løfter nu sløret for dele af dagligdagen i den ukrainske fremmedlegion, som han i dag beskriver som en ‘børnehave’ med dårlig ledelse.

Hør også Pernille Vermund, Margrete Auken og meget andet i En Uafhængig Morgen.

Din vært er Asger Juhl.

Tidskoder:

[05:00] : Storm Karl Balderson, Ukraine-kriger // Om den internationale fremmedlegion i Ukraine er en ‘børnehave’.

[15:00] : Marianne Vind, Medlem af EU-parlamentet for Socialdemokratiet // Om der er “cancel-kultur” blandt europaparlamentarikerne i EU-Parlamentet.

[27:00] : Jino Victoria Doabi, Medlem af Radikale Venstre og tidl. kandidat til Københavns Borgerrepræsentation // Om døden af en kurdisk kvinde i Iran igennem politivold bliver årsag for en ny protestbevægelse.

[37:00] : Kristian Martin Christensen, Byrådskandidat for DF i Herning // Om islamisk litteratur skal forbydes i samfundet.

[46:00] : Jens-Christian Svenning, Professor i biologi og centerleder ved Aarhus Universitet // Om hvad der vil ske, hvis en tredjedel af verdens træarter uddør.

[55:00] : Margrete Auken, Medlem af Europa-Parlamentet for SF // Om vi skal vænne os til, at andre kommer og rydder op, når vi smider skrald på gaden.

[01:05:00] : Pernille Vermund, Formand i Nye Borgerlige // Om Nye Borgerliges advokatundersøgelse af minksagen kommer til at få konsekvenser for nogle af de involverede.

[01:19:00] : Ulrik Kohl, forsker på Roskilde Universitet i energiomstilling // Om hovedstadens ambitiøse klimamål gik i vasken, fordi politikerne blev forført.

[01:30:00] : Storm Karl Balderson, Ukraine-kriger // Om den internationale fremmedlegion sørger for, at de frivillige krigere får den nødvendige træning.

[01:37:00] : Emmanuelle Chaze, reporter for France24 // Om russerne har begået et folkemord i den ukrainske by Izjum.

[01:44:00] : Rasmus Tantholdt, TV 2s udenrigskorrespondent // Om det makabre fund i den ukrainske by Izjum er massegrave.

Tobaksproducenter skal bøde for de skodder, du smider i naturen

Tobaksproducenter skal bøde for de skodder, du smider i naturen

September 19, 2022

Få de tre vigtigste pointer fra morgenudsendelsen leveret på mail - bliv medlem på duah.dk, de første 14 dage er gratis. 

En ny EU-bekendtgørelse betyder, at blandt andet tobaksproducenter fra det nye år skal betale en regning på omkring 32 millioner til landets kommuner for opsamling af cigaretskod.

Hør direktør i brancheorganisationen Tobaksproducenterne, Kira Marie Peter-Hansen og meget andet i En Uafhængig Morgen.

Din vært er Kristoffer Lind.

Tidskoder:

[07:00] : Kira Marie Peter Hansen, Medlem af Europa-Parlamentet for SF // Om kaos ved pride-paraden i Serbien.

[16:00] : Steen Christiansen, Borgmester i Albertslund kommune // Om Albertslund Kommune kan spare 85 millioner kroner i administration uden store konsekvenser.

[25:00] : Tine Marie Daell, direktør i brancheorganisationen Tobaksproducenterne, der varetager tobaksvirksomheder i Danmarks interesser // Om vi skal vænne os til, at andre kommer og rydder op, når vi smider skrald på gaden.

[35:00] : Ulrik Andersen, sognepræst ved Odense Domkirke og administrator på Facebook-gruppen Præster i den danske folkekirke // Om sognebørn kan stole på præsters fortrolighed.

[48:00] : Peter Omand Rasmussen, lektor i elektriske maskiner ved Institut for Energiteknik ved Aalborg Universitet // Om vi kommer til at flyve med el-fly i 2028.

[01:04:00] : Clara Vind og Kristian Henriksen, journalister på Den Uafhængige // Om det nyeste afsnit af vores program Stoklundsyndromet.

[01:12:00] : Allan V. Petersen, næstformand for Landbrug & Fødevarer Gris // Om grisesektorens fremtidsplan fejler endnu engang.

[01:22:00] : Claus Matthiesen, lektor i russisk ved Forsvarsakademiet // Om russerne har begået et folkemord i den ukrainske by Izjum.

[01:37:00] : Johan Gudmandsen, journalist på Videnskab.dk // Om hvad kan vi bruge komisk forskning til.

[01:45:00] : Christian Spohr, direktør ved og medstifter af sikkerhedsfirmaet Eagle Shark // Om dansk sikkerhedsfirma har sikret at flere hundrede ukrainere overlevede.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App